Aioli

Vill du göra Aioli själv så kommer receptet här..

2 ägg

 

2 msk vitvinsvinäger

 

5 dl matolja ( kron el. majs)

 

1 tsk salt

 

½ tsk svartpeppar

 

2 ½ tsk sötstark senap

 

1 vitlöksklyfta

 

 

Lägg ner äggen i kokande vatten och låt koka dem i 3 min, varken mer eller mindre.

 

Knäck äggen och skrapa ut det lösa innehållet i matberedarens behållare monterad med vingen, eller ner i en bunke.

 

Kör eller vispa sönder ägget.

 

Droppa sedan omväxlande i vinäger och olja i äggen under tiden matberedaren går. (Eller vispa med elvisp eller för hand).

 

Tag det försiktigt med oljan så att den inte skär sig.

 

Då all vinäger och olja är tillsatt smaksätt med salt, peppar, senap och pressad vitlök.
Låt gärna Aiolin stå i kylen en stund innan servering.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.