Snabba fisksoppan med Aioli.

Nu när hösten är här så är det gott med en värmande soppa. Idag blev det fisksoppa med Aioli och vitlöksbröd.

Ingredienser:
2 schalottenlökar
5 msk tomatpuré
1 liter vatten
4 dl grädde
5 msk skaldjursfond (Jag använde Bongs)
1 paket torsk
2 laxfiléer
Saften av en halv citron.
Dill
Salt, peppar och cayennepeppar.

Gör så här:

Tärna fisken i kuber och häll på lite salt och låt stå medan du gör soppan. På det sättet blir fisken fastare.

Hacka schalottenlöken och bryn den utan att den tar färg. Blanda i tomatpurén och häll på vattnet.
Pressa i citronsaften och häll på grädde och fond.
Krydda med salt, peppar och cayennepeppar.
Koka upp soppan och lägg i fisken. Koka i ca 5 minuter.
Vill du ha soppan tjockare, red den med lite maizenamjöl.
Hacka dillen och lägg i den i soppan.

Servera med en klick Aioli och vitlöksbröd.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.