Brytbröd med örter och soltorkade tomater

 

Ingredienser:

50 g jäst 
5 dl ljummet vatten, 37 grader
1 ½ tsk salt
250 g Kesella kvarg lätt
14-15 dl vetemjöl


Gör så här:


Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
Rör tills jästen löser sig.
Tillsätt salt, kesella och det mesta av mjölet.

Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs under bakduk 30-45 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda ihop.
1 dl olja
1 finhackad vitlöksklyfta
100 g soltorkade tomater

rosmarin, timjan, persilja och flingsalt.
Platta ut degen med händerna så att den täcker plåten. Lägg på oljeblandningen och flingsalt.
Skär degen i rutor med en kniv. Låt degen jäsa i 20 minuter och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

                          Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt brödet svalna under bakduk.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.