Kantarell- och sparrispaj

En paj som passar perfekt till kräftorna.


Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125g smör
3 msk vatten

Till form på ca 22 cm.


Fyllning:

300g kantareller (spara 100g till garnering)
150-200g sparris
3 ägg
 200g philadelphiaost med valfri smak
(jag använde salladslök och svartpeppar)
1 ½ dl riven stark ost (jag använde kvibille cheddarost)
1 tsk timjan
salt

Blanda  ihop ingredienserna till en smidig deg i en matberedare eller för hand. Lägg degen i plastfolie och låt vila svalt i 30 minuter. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten och grädda i ca 15 minuter i 200 grader.

Skär ner sparrisen och kantarellerna i mindre bitar. Stek sparrisen och kantarellerna i en stekpanna.
Krydda med timjan och salt.

Vispa ihop äggen och philadelphiaosten. Blanda ner den rivna osten. Lägg svamp- och sparrisfyllningen i pajskalet och häll över ost och äggblandningen. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Garnera med resterande kantareller och kvist färsk timjan.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.