Kladdmuffins

 Jag var och fikade hos min syster, och hennes dotter Tova hade bakat väldigt goda kladdmuffins som hon bjöd på.
Hon  la upp dem på ett fat med färska jordgubbar och vaniljglass.
Jag bad om receptet och här är det..

 

100 g margarin

2 st ägg
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
Smält margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp. Rör ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten i bakformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.



Så här fint hade hon lagt upp det.


Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.

Sikta florsocker över kladdmuffinsarna och servera som en bakelse med en klick glass och färska jordgubbar.   

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.