Knäckebröd

Fick detta recept av en kompis och har man en gång bakat det, så måste man göra det igen,  för det är så gott!!

Ingredienser:

 2 dl majsmjöl
½ dl linfrö
1 dl sesamfrö
½ dl solrosfrön
½ dl pumpakärnor
flingsalt
½ dl olja
2,5 dl kokande vatten

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienserna, häll i oljan och det kokande vattnet och rör om.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och plattar ut smeten ända ut i kanterna så den blir så tunn som möjligt och strö över flingsalt. Ett tips är att blöta händerna lite då och då när du plattar ut smeten.
Skär i rutor innan du gräddar eller bryt i bitar efter du gräddat knäckebrödet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 min i 150 grader. 
(Kan variera beroende på ugnen). 
Har du en varmluftsugn så räcker det med 50 min.
Känn med en gaffel så att knäckebrödet har blivit hårt.

Print Friendly, PDF & Email
4 kommentarer Lägg till din
  1. Maizena eller majsstärkelse är inte en lämplig ersättare till majsmjöl och vice versa. Maizena är enbart själva stärkelsen i majsen, medan majsmjöl är hela, torkade och malda majskärnor som malts till ett gult mjöl som används till brödbakning, majsvälling etc. Lycka till med knäckebrödsbaket!

  2. Kanonrecept – det blir riktigt, riktigt gott! Närmast livsfarligt att ha hemma, man kan nämligen inte sluta äta 🙂
    Jag tog ytterligare ett bakplåtspapper och lade det ovanpå smeten och kavlade lätt. Då var det lätt att få det jämnt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.