Hallonbullar med vit choklad och kanelbullar

Idag är det kanelbullens dag och jag bakade en sats bullar  tillsammans med min dotter Ida igår.

I hälften la vi i hallon och vit choklad och i den andra halvan kanel.

Till 20 stora bullar behöver du.

5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt
14 dl vetemjöl

Fyllning 1

125 g färska hallon
50 g vit choklad
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker

Mosa hallonen och riv chokladen.

Fyllning 2

75 g smör
 2 tsk vaniljsocker
kanel

Blanda smör och vaniljsockret och strö över kanel.

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke eller matberedare. Värm mjölken till fingervarmt (37 grader).
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen i ca 10 minuter i degblandare eller 15 min för hand. Låt degen jäsa ca 45 minuter.

Ta upp och knåda degen på mjölat bord. (Degen är ganska lös).
Dela degen i två delar och kavla ut till en rektangulär platta. 1. Lägg på smör, socker, hallon och vit choklad. Rulla ihop degen och skär i delar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Det blir lite kladddigt. 2. Blanda smöret med vaniljsocker och bre på degen och strö över kanel. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

Sätt på ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett ägg och lägg på pärlsocker på kanelbullarna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Pudra på lite florsocker på hallon och chokladbullarna innan servering.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.