Helstekt fläskfilé


I dag blev det en klassisk söndagsmiddag. Helstekt fläskfilé med sås, potatis, inlagd gurka och svartvinbärsgelé.

Bryn fläskfilén och krydda med salt, peppar och aromat.

Lägg i 2 st morötter som är skurna i stavar,
1 gul grovhackad lök och ca 7 grovhackade katrinplommon och låt detta bryna tillsammans med köttet i grytan.

Häll på vatten och låt puttra till köttet är klart.

Ta upp köttet och morötterna och håll det varmt i ugnen medan du gör såsen.
Vispa sönder katrinplommonen, löken och häll på 2,5 dl grädde och 2 dl mjölk.
Red såsen med lite vetemjöl, utblandat med mjölk.
Krydda med salt, peppar och aromat. Lägg i lite soya för färgens skull. Låt såsen koka ihop.


 
 


Print Friendly, PDF & Email
4 kommentarer Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.