Räksoppa


Hade några tjejkompisar på middag i kväll. Till förrätt lagade jag en räksoppa, där jag kokade en fond på räkskal.

Till huvudrätt blev det en ceasarsallad med grillad kyckling, och till efterrätt en klassisk Creme brulee.

 

Till räksoppan behöver du…

500g hela räkor
2 msk olja
2 finhackade schalottenlökar
1 morot
2 msk tomatpuré
5 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde

1 krm chillipeppar
Salt och peppar

Garnera med en klick aioli, dill och räkor.


Gör så här:

Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt så länge.

Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut.

Tillsätt lök, morot  och tomatpuré. Fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda i ca 10 minuter.
Sila. Häll tillbaka buljongen i en kastrull.
Häll i grädde och koka ca 10 min.

Smaka av med salt, peppar och chillipeppar.

 

Annons:

Annons:

Annons:

 

Print Friendly, PDF & Email
En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.