Fläskfilé med en touch av lime och chilli.

På fredagskvällen är man ofta trött efter en arbetsvecka och vill äta något gott som inte tar alltför lång tid att laga. 
Det blev en fläskfilé gryta med en touch av lime och chilli. 
Till den serverades det klyftpotatis och en fräsch grönsallad. Men den är lika god till pasta eller ris, men gör i så fall lite extra sås.

Ingredienser:

1 stor fläskfilé
1 gul lök
½ röd chillipeppar
1 lime (skal och saft)
1 msk färsk ingefära
1 msk kalvfond
1 tsk soya
2 dl mjölk
2 dl creme fraiche
1 msk flytande honung
2 msk finhackad färsk basilika
salt och peppar

Ansa och skär fläskfilén i skivor. Hacka lök och chilli.
Skölj limen och riv av skalet utan att få med det vita.
Riv även ingefäran. Bryn filén och salta och peppra.
Lägg i lök och chilli och bryn lite till. Tillsätt limeskal, ingefära och pressa över limesaften.
Blanda i creme fraiche, mjölk, kalvfond, soya och honung.
Låt koka på svag värme i några minuter. 
Strö över basilikan.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.