Trattkantarellsoppa


Idag blev det en mustig trattkantarellsoppa med vitlöksbröd till lunch.

Ingredienser:

1l färska eller 3 dl frysta trattkantareller
3 st schalottenlökar
3 msk sherry
5 dl svampsbuljong
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1msk kinesisk soya
smör till stekning
1 pkt bacon
1 dl finklippt persilja ( Till soppan och till garnering)
Salt och peppar

Till garnering hackad persilja och knaperstekt bacon.

Gör så här:

Klipp baconen i små bitar, stek det knaprigt och låt det rinna av på ett hushållspapper.
Hacka svampen och löken fint. Stek svampen och löken i smör. 
Tillsätt buljong, grädde, mjölk, sherry samt soya och rör om.
Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.

Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. 
Red ev av med lite maizena mjöl. Lägg i ½ dl av den finhackade persiljan och rör om.
Garnera med bacon och ytterligare persilja.
 
 
 
 
 
 
 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.