Chokladcookies med polkagris

Farligt goda kakor som försvinner fort…

Ingredienser:

150 g mörk choklad
100 g smör
1,5 dl brunt farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl havregryn
100 g krossade polkagrisar.

Gör så här:
Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull.
Blanda ihop socker, vetemjöl, havregryn, bakpulver och ägget till en smet .
Krossa polkagrisarna och rör i 2/3 delar i smeten. Rulla till bollar och platta ut dem till ca 10-12 cookies på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut ganska mycket, så lägg dem glest och gör dem inte för platta. 
Strö på resten av polkakrosset och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 12-14 minuter. Titta gärna till kakorna efter 10 minuter för att eventuellt ”putta” ihop dem lite.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.