Varm smörgåstårta


Det är flera år sedan jag gjorde varm smörgåstårta.
Det blir lite lyxigare än en vanlig varmsmörgås.
Du kan förbereda den flera timmar innan om du vill, och sen är det bara att sätta in den i ugnen när det är dax att äta.

Ingredienser:

Skivat bröd. (36 skivor) Du behöver 12 skivor till varje lager

1.a lagret

1  hackad gul lök
1 hackad röd paprika
1 burk krossade tomater
½ dl grädde
Smaka av med salt och peppar.
Bryn löken och paprikan och lägg sedan i krossade tomater och grädden och koka ihop det.

2.a lagret
400 g räkost
200 g crabstick
½ dl hackad persilja

Bre på räkosten på bröden. Hacka crabsticken och persiljan och lägg det över mjukosten.

3.e lagret

4 ägg + 4 äggvitor
1 liten purjolök
1 dl majonäs

Koka 4 av äggen och hacka purjolöken. Blanda i majonäsen. Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner det i ägg och majonäsblandningen. Lägg på det översta lagret och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.