Fiskburgare

När man gör fiskburgare är de lätt att smeten blir lös och faller sönder när man steker den.
Därför brukar jag sjuda fisken först i några minuter i saltat vatten och därefter mosa fisken med en gaffel. Barnen får en helt annan inställning till fisk. Servera burgaren som en vanlig hamburgare med sallad, tomat och några skivor rödlök, en god dressing och bröd. 
Här hittar du recept på en god dressing till fiskburgaren.
Till fiskburgaren hade vi rostade rotsaker.


Till 8 burgare behöver du…

800 g valfri fisk
½ dl grädde
5 msk ströbröd

2 ägg
1 tsk valfri örtblandning
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar

Gör så här:

Koka upp vatten med lite salt i och låt fisken sjuda i ca 5 minuter. Låt fisken svalna av lite och mosa den sedan med en gaffel. Häll ev av vätska från fisken. Blanda i grädde, ägg och ströbrödet i den mosade fisken. Lägg i kryddor och rör ihop till en smet. Forma smeten till platta ”biffar” och stek dem i ca 3 minuter på varje sida. Jag steker i en blandning av smör och olja.Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.