Fisk i krämig sås

Redan måndag igen och en ny vecka framför sig.
Idag blev det fisk på menyn. Jag använde kolja men du kan ha vilken fisk du önskar.
Kolja tillhör familjen torskfiskar. Detta är en god och lättlagad rätt som går fort att göra.
Jag tycker alltid att det är godast med färsk fisk.

Ingredienser:

600 g fiskfilé
1 gul lök
4 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk sötstark senap
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl finklipp persilja
citronpeppar
salt

Gör så här:

Skär fisken i grova strimlor och hacka löken. Stek fisken under omrörning någon minut, krydda med citronpeppar och salt. Lägg sedan i löken och stek ytterligare någon minut. Vispa ihop grädde, mjölk och senap och häll över fisken. Lägg i buljongtärningen och smaka av med ev mer salt och peppar. Klipp persiljan och lägg i den.
Rör runt och servera med kokt potatis, citronklyftor och en grönsallad.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.