Halloweenbakelser

Halloween firas alltid 31 oktober i USA och Storbritannien, men i Sverige brukar halloweenfirande förekomma i slutet av oktober eller början av november.  Jag gillar Halloween och brukar alltid skära ut pumpor, baka något spökligt och äta något gott.  Bakelser i form av spöken fick det bli denna gången.

 

Ingredienser:

Till 8 st behöver du.
3 ägg
1½ dl socker
0,75 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver   

Fyllning:
2 dl hallonsylt
2½ dl grädde

Garnering:

vit marsipan . Jag hade 2 st färdiga marsipanlock.
smält choklad
floursocker

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjölet, bakpulver och kakao i äggsmeten. Häll smeten på en bakpappersklädd långpanna och grädda i ugnen i ca 5 minuter på 250 grader.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Bre på hallonsylten och rulla ihop kakan till en rulltårta.
När kakan har svalnat skär du den i 3 cm bitar och ställer dem på högkant. Vipsa grädden fast, bre den över tårtbitarna och forma till spöken. Skär marsipanen i cirklar (ca 12,5 cm i diameter).
Lägg marsipanen över bakelserna.  Spritsa ögon med smält choklad. Pudra över floursocker och servera.




 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.