Gorgonzolafilé

Den här rätten är en av favoriterna hemma hos oss. Jag gör den med fläskfilé eller kycklingfilé. Till den serverar jag pasta eller klyftpotatis. Idag lagade jag med fläskfilé och pasta.


Ingredienser:
4 port
1 stor fläskfilé
75 g gorgonzola
1 purjolök
100 g champinjoner

100 g sockerärtor
4 dl vispgrädde
salt
peppar

Gör så här:

Ansa och skär köttet i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna så att det får färg.
Salta och peppra.

Strimla purjolöken, skiva champinjonerna och snoppa sockerärterna.
Bryn dem lätt i en stekpanna.

Lägg grönsaker och kött i en ugnsäker form och häll över grädden. Lägg över gorgonzolan.
Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med pasta.



Nu är det dax att bänka sig framför tv:n och ”Så mycket bättre”. Godiset åker så klart också fram 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.