Inlagda vitlöksklyftor med chili och örter

Inlagda vitlöksklyftor är väldigt gott som tapas eller bara som tillbehör tex när du grillar.
De är ganska dyra att köpa i affären, men väldigt lätta att göra själv om du har lite tålamod, för de tar 12 dagar innan de kan avnjutas.
 Ingredienser:

4 stora vitlökar
äppelcidervinäger

Koka upp vatten i en kastrull. Dela upp vitlökarna i klyftor och låt dem förbli oskalade. Lägg i vitlöksklyftorna i det kokande vattnet och låt koka i cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet och skölj vitlöken med kallt vatten.

Skala klyftorna och lägg dem i en glasburk och fyll upp med äppelcidervinäger så att vitlöken täcks. Sätt på locket och stå svalt i 2 dygn.

Dag 3

Lägg vitlöksklyftorna och vinägern samt hackad chili i en kastrull. Låt koka upp och koka någon minut. Sila och skölj vitlöksklyftorna och chilin i kallt vatten. Lägg vitlök och chili i en glasburk.

Lag:
2 msk äppelcidervinäger           
2 dl olja
1 röd chili
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk timjan

Lagen:
Blanda 2 dl olja tillsammans med de övriga ingredienser och låt koka upp. Häll lagen över vitlöksklyftorna.
Låt stå och dra i kylen i 10 dagar innan servering.
Skaka burken då och då.


 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.