Mörad fläskytterfilé i madeirasås


Ännu en arbetsvecka är slut och efter att har storhandlat tillsammans med alla andra som har fått lön är det skönt att komma hem och får laga lite god mat med Golden Friday på radion. 
I kväll blev det helstekt mörad fläskytterfilé med maderiasås och duchesse potatis med chili  och en sallad.

Ingredienser:

En hel bit mörad fläskytterfilé som kryddas med salt, peppar, vitlök och örtblandning.


Madeirasås:
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
1/2 dl madeira
1 tsk grovmalen svartpeppar

Bryn köttet och krydda det. Stek tills köttet har fått fin färg. Häll på vatten och låt köttet puttra tills det nästan är klart. Ta upp köttet och skär det i skivor. Låt skyn från köttet koka ihop. Tillsätt grädde, soyan, madeira och svartpeppar och låt koka i några minuter.
Lägg i köttet och det sjuda i såsen tills det är klart.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.