Sjömansbiff på mitt vis.


Denna rätt ska du inte göra när du vill att maten ska gå snabbt att laga. Vill man att köttet ska blir riktigt mört så tar det en stund. Idag har jag förberett en del till advent och då är det perfekt att låta köttet stå och puttra medan man gör en massa andra saker.

Ingredienser:

800 g fransyska
2 gula lökar
10-12 potatisar
½ dl vetemjöl
2 msk kalvfond
2 st lagerblad
3 dl vatten(till skyn)
2 dl mörkt öl
1 dl grädde
timjan
salt
peppar
persilja

Skär köttet i tunna skivor. Bryn det i en panna och krydda med salt och peppar. Häll på vatten och koka tills köttet börja blir mört.  Häll på mer vatten då och då. 
Skiva och stek löken och strö på en nypa socker.
Skala och skiva potatisen. Smörj en ugnsform och varva med potatis, lök och kött.
Börja och sluta med potatis. Krydda potatisen med salt och timjan på varje lager.

Skyn: 

Blanda vatten och mjöl och häll det över skyn.
Häll i öl, grädde och kalvfond. Lägg i lagerbladen.
Vispa ihop och häll över potatisen och köttet. Sätt in i ugnen på 200 g tills potatisen är mjuk.

Lägg över finklipp persilja och servera med en fräsch sallad och lingon.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.