Kycklingfilé med parmaskinka

Då var det dax för kalas igen och idag är det Melvins 5-årsdag som vi firar. 
Jag förberedde kycklingen igår, så idag var det bara i princip att sätta in den i ugnen och koka pastan.
Receptet nedan är lätt att dubbla eller i mitt fall fyrdubbla.

Ingredienser:
4 port
4 kycklingfiléer

 

100 g sockerärtor
parmaskinka att linda runt kycklingfilén
5 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
2 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor 
3 tsk oregano
salt
peppar

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna på längden. Bryn den i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och oregano.
Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.Bryn sockerärtorna och lägg i formen. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond och vitlök.
Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 30 min på 225 grader.
Garnera med färsk oregano. Servera med bandspagetti.


 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.