Pepparkakskladdkaka


Till efterrätt på kalaset blev det en pepparkakskladdkaka som serverades med vaniljglass.
Choklad och jul på samma gång. Mums!  

Ingredienser:

200 g mörk blockchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl mjöl
1 ½ msk pepparkakskryddor

Gör så här:

Smörj en springform, ca 22 cm i diameter.
Smält smör och blockchoklad.
Vispa ägg och socker och blanda i mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor. Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladen i smeten.
Grädda i ca 11-12 minuter på 200 grader.
Kakan ska vara lite ”gungig” när du tar ut den. För bästa resultat låt kakan stå till dagen efter.


Print Friendly, PDF & Email
2 kommentarer Lägg till din
  1. Nu är jag här igen 🙂 Denna gången ska jag testa pepparkakskladdkakan. Jag brukar oftast byta ut sockret till rörsocker och gör det den här gången också. Skulle också kunna tänka mig att byta ut någon dl mjöl mot mandelmjöl….hm, men gör inte det den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.