Många gör gubbröran med ansjovis, men jag gör den med matjesill. Gubbröran är en riktig klassiker och idag serverades den på ett gott knäckebröd, men den är lika god på ett grovt bröd eller varför inte till små färskpotatisar.
Ingredienser:
1 burk matjessill (200 g)
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 msk finhackad dill
½ rödlök, finhackad
2 st hårdkokta ägg
salt
peppar
Gör så här:
Hacka matjesill och ägg. Finhacka lök och dill.
Rör ihop majonäs och cremefraiche och lägg i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Servera på knäckebröd.
Ingredienser:
1 burk matjessill (200 g)
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 msk finhackad dill
½ rödlök, finhackad
2 st hårdkokta ägg
salt
peppar
Gör så här:
Hacka matjesill och ägg. Finhacka lök och dill.
Rör ihop majonäs och cremefraiche och lägg i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Servera på knäckebröd.
Otroligt god!! Bästa gubbröran min familj ätit, tackar!
Tack! Det värmde. Ha en riktigt god jul!
Suveränt god Tack irfån Sundsvall å hoppas du får en riktigt fin Jul=)=)
Tack så mycket! En riktigt god jul till dig/er oxå.
Övriga familjen gillar inte ansjovis…så dom älskar den här gubbröran.Tack för recept!!
Kul att höra! Ha en bra midsommar!
Tack.Fin midsommar där också!!
Hur god som helst=) Serverade den på en glöggkväll och hade den till gott knäckebröd. Först vara flera lite skeptiska till den men den "slukades" sedan.
Va kul att ni gillade den! Hoppas att du får en bra jul.
Hej, tänkte göra denna till en glöggfest och undrar hur många små snittar receptet räcker till? Tack!
Det blir ca 3 dl av receptet, så hur många snittar det räcker till beror lite på hur stora snittarna är. Hoppas att svaret hjälper dig lite. Hoppas att du får en trevlig glöggfest.
hej! kan man göra den en dag innan? 🙂
Du kan göra den dagen innan. God Jul!