Gubbröra

Många gör gubbröran med ansjovis, men jag gör den med matjesill. Gubbröran är en riktig klassiker och idag serverades den på ett gott knäckebröd, men den är lika god på ett grovt bröd eller varför inte till små färskpotatisar.

Ingredienser:
1 burk matjessill (200 g) 
dl majonnäs
dl creme fraiche
2 msk finhackad dill
½ rödlök, finhackad
2 st hårdkokta ägg
salt
peppar

Gör så här:

Hacka matjesill och ägg. Finhacka lök och dill.
Rör ihop majonäs och cremefraiche och lägg i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Servera på knäckebröd.


Print Friendly, PDF & Email
17 kommentarer Lägg till din
  1. Övriga familjen gillar inte ansjovis…så dom älskar den här gubbröran.Tack för recept!!

  2. Hur god som helst=) Serverade den på en glöggkväll och hade den till gott knäckebröd. Först vara flera lite skeptiska till den men den "slukades" sedan.

  3. Det blir ca 3 dl av receptet, så hur många snittar det räcker till beror lite på hur stora snittarna är. Hoppas att svaret hjälper dig lite. Hoppas att du får en trevlig glöggfest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *