Janssons frestelse


När det är 1:a advent brukar vi har en försmak på julen.
Det blev janssons frestelse, köttbullar, skinka, sill, knäckebröd med gubbröra, ägghalvor och rödbetssallad.

Nedan hittar du recept på Janssons frestelse.
Receptet på julköttbullar hittar du här och sillen hittar du här
Gubbröran kommer jag att lägga ut lite senare idag.

 

Ingredienser:
1 gul lök
10 potatisar
1 burk ansjovisfiléer
3 dl vispgrädde
ströbröd

smör
salt
aromat

Gör så här:

Skala och skär löken i skivor. Fräs i en stekpanna.
Skala potatisen och skär i strimlor. Smörj en ugnssäker form.
Lägg i potatis, därefter lök, ansjovis och sedan potatis igen osv. 

Krydda varje lager med lite aromat och salt.

 

Häll över lite ansjovisspad och grädden och strö över ströbrödet.
Lägg på några små klicka smör.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 60 minuter eller tills potatisen är mjuk.



 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.