Stekt fläsk med löksås

 

 Knaperstekt fläsk med löksås och kokt potatis är både lättlagat och väldigt gott.
Denna rätt är klassisk husmankost när den är som bäst.


Ingredienser:
4port

500 g rimmat fläsk

2 gula lökar
50 g smör
2 msk vetemjöl
2-3 dl mjölk
2 ½ dl grädde
1 msk kalvfond
soya
salt
peppar
aromat
1 nypa socker
 
Gör så här:
 
Sås:
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk och grädde under omrörning. Tillsätt kalvfond, soya och kryddor och låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
 
Stek fläsket knaprigt och servera med kokt potatis, löksås, inlagd gurka och lingon eller gelé.
 
 
 
  
  
 
Print Friendly, PDF & Email
4 kommentarer Lägg till din
  1. Hej, det lät väldigt gott! ska testa denna löksås idag! Bilden såg väldigt fin ut oxå, man äter ju med ögonen med….. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.