Kyckling curry

Gjorde en kyckling curry som jag hade hasselbackspotatis till, men du kan använda biff eller fläskfilé om du vill det. Ris i stället för potatis är också gott.
Jag hade rabarberchutney i grytan, men du kan ha vilken chutney du vill. Recept på rabarberchutney hittar du här.

Ingredienser:
4 port

4 kycklingfiléer
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor 
1 röd paprika
1 purjolök
2 msk kycklingfond
2 msk soya
2 msk curry
1 tsk salt
2 dl mjölk
4 dl cremefraiche
½ dl rabarberchutney

Skär kycklingen i bitar och bryn den. Rör i curry, soya, salt, vitlök, fond, cremefraiche, mjölk och chutneyn och låt koka ihop. Lägg i purjolöken och paprikan på slutet, så att de är lite krispiga. Servera med en extra klick chutney och en sallad.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.