Brunkål

Jag älskar kål i alla former. Brun eller rödkål, eller helst både och.
Kål är ett måste för mig på julen. 
Jag ugnsteker brunkålen för jag tycker att det blir ett bättre resultat.

Ingredienser:
1 kg vitkål
100 gram smör
1 dl sirap
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
5 dl köttbuljong

2 msk ättika(12%)
1 tsk soja för färgens skull.

Gör så här:

Ta bort de två yttersta bladen. Dela vitkålshuvudet i fjärdedelar.

Skär bort den grova stammen.
Strimla vitkålen i en matberedare eller med kniv i ca 1 cm breda bitar.

Bryn lite kål i taget i smör i en stekpanna och lägg över i en ugnsform.
Krydda med salt, peppar och ringla över sirap under stekningen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll över buljongen, ättikan och sojan. Stek brunkålen i ugnen i en timme. 
Rör om i kålen då och då. 


Print Friendly, PDF & Email
Publicerat i Jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.