Banoffee paj

Då var det dax för födelsedagsfirande igen.
Födelsedagarna duggar tätt i november och december och för att få ihop alla får vi ta till vardagarna. 
Jag gjorde små banoffee pajer till fika.
Hur god är inte denna pajen. Du gör den med karamelliserad mjölk.
I orginal receptet använder man digestive kex, men jag använde chocolate chip cookies.
Du kan göra en stor paj, eller som jag små portionspajer i aluminiumformar.

Ingredienser:

1 burk karamelliserad mjölk ( färdig att använda)
400 g chocolate chip cookies
150 g smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1- 1½ dubbeldaim        
Gör så här:

Krossa kakorna och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut
en botten i aluminiumformarna. Låt stelna i kylen.

 

Öppna burken med kolakräm och lägg över kakbottnen. Skiva bananerna och lägg dem över.
Lägg på ett lager grädde och mer bananer och toppa med krossad daim.




Använder du färdig karamelliserad mjölk, så slipper du att koka kondenserad mjölk i 2 timmar för att få en kolasås.
Så smidigt!!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.