Fläskfilé gremolata

Hoppas att ni har det bra efter allt lussefirande. Själv skulle jag få in 4 luciafiranden och två av dem på samma tid på olika platser. Du förstår själv att jag inte fick ihop det. 
Igår var det dax för julbord nummer 2 och det var fantastiskt god mat. Så det har inte hunnits med några inlägg på bloggen på två dagar.  Har du varit på något julbord?

Det är verkligen skönt att det är lördag efter en intensiv vecka. 

Menyn idag blev Fläskfilé gremolata med klyftpotatis och djävulssås.  Recept på klyftpotatis hittar du här.

Ingredienser:
fläskfiléer
salt
peppar

Gremolata:
2 dl färsk persilja
1 citron, saft och rivet skal
2 st pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
½ tsk salt
Gremolatan räcker till 3 fläskfiléer.

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till gremolatan till en röra.

Ansa och skiva fläskfilén i tjocka skivor och banka ut dem. Stek köttet nästan klart i en panna och krydda med salt och peppar. Lägg i form och pensla över gremolatan och sätt in i ugnen på 200 grader till köttet är klar.





Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.