Pepparkakscheesecake

 3:e advent och vi hade födelsedagsfika för Isac och jag bakade pepparkakscheesecake och bjöd gästerna på.
Jag garnerade med några lingon och pudrade över lite florsocker. 
Nu är det snart dax för Jul med Ernst och det vill inte jag missa.
Till en form behöver du.

Ingredienser:
200 g pepparkakor
150 g philadelphiaost
2 2
dl socker
1.51 ½
 tsk vaniljsocker
3 3
st äggulor
3 3 dl vispgrädde


Gör så här:

Vispa grädden tjock. Vispa philadelphiaost, socker och vaniljsocker tills det är klumpfritt.
Tillsätt äggulorna, en i taget. Blanda i grädden i ostsmeten.

Krossa pepparkakorna och lägg i  2/3 i en form med löstagbar kant och fördela jämnt. 
Häll i smeten och smula resten av pepparkakorna ovanpå.  Ställ in i frysen i minst 4 timmar.



Print Friendly, PDF & Email
6 kommentarer Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.