Lyxig pasta med oxfilé


Efter en dag med fullt upp så lagade jag en pastasås med oxfilé, champinjoner, rödlök och chevréost. Jag serverade den till färsk pasta.

Till 4 personer behöver du..
500 g oxfilé
200 g färska champinjoner
1 rödlök
100 g chevréost
5 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk kalvfond
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
2 msk finhackad persilja
maizenamjöl

Blanda ihop grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt osten, fond och kryddor. 
Låt koka ihop i några minuter. 
Red av med mazienamjöl.

Putsa och skär oxfilén i strimlor. Skiva champinjoner och lök. Stek köttet hastigt i en panna. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. 
Lägg i champinjonerna och till sist rödlöken. Häll såsen över köttet och blanda i persiljan.
Servera med färsk pasta och en grönsallad.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.