Kyckling i sötsur sås.

I kväll blev det kinesisk matlagning. Kyckling i sötsur sås som serverades med ris. Det blev lite sura miner från en del av barnen när jag hade glömt att köpa nudlar, men det får det bli nästa gång istället.

Ingredienser:
700 g kycklingfilé

 

2 st vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
olja att steka i
salt
peppar

Sötsur sås:
Ger ca 7 dl sås
5 ½ dl vatten
1 1/4 dl vitvinsvinäger
2 dl socker
1 liten burk ananas + spad (227g)
1 dl tomatpuré
2 hönsbuljongtärningar
2 ½ msk maizenamjöl

Gör så här:
Skär kycklingen i tunna skivor. Fräs kycklingen ett par minuter på hög värme i olja och lägg i sesamoljan och pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar. 
Vispa samman vatten, vinäger, socker, tomatpuré, buljong, ananasspadet och maizena. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra i ca 5 minuter. Skär ananasen i bitar och lägg i och låt koka ytterligare någon minut.
Servera med ris eller nudlar.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.