Lasagne

I går var vi på innebandycup i princip hela dagen, så det blev middag ganska sent och jag gjorde en lasagne som serverades med en sallad.
När jag gör lasagne så vill jag ha den lite krämigare.
Den blir lite ”lösare” när man lägger upp den på tallriken, men jag tycker att det så mycket godare. Till en stor form behöver du.

Ingredienser:
Lasagneplattor

Köttfärssås:
1 kg blandfärs

1 burk krossade tomater
1  stor gul lök
3 dl grädde
½ dl thai sweet chilisås
1 köttbuljongtärning
soya för färgens skull
1½ tsk persillade
salt
peppar

Gör så här:
Bryn färsen och löken. Tillsätt krossade tomater, chilisås, och grädden. Lägg i kryddor och lite soya. Låt koka ihop.

Ostsås:
7 dl mjölk
2 dl vispgrädde
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 msk socker
2 dl riven ost
½ tsk vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk aromat

Gör så här:
Smält smöret och lägg i vetemjölet, så att mjölet löser sig i smöret. Häll i mjölk och grädde. Lägg i osten. Låt koka ihop under omrörning. Krydda med salt, peppar, aromat och socker.


Lägg ett tunt lager ostsås i botten av en form och sedan lasagneplattor, köttfärs, ostsås, plattor, köttfärs osv. Avsluta med köttfärs och ostsås. Sätt in i ugnen på 200 grader tills lasagneplattorna är mjuka.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.