Schweizerfilé med champinjonsås

Jag har haft en lugn lördag. Ingen av barnen har haft någon match eller cup, vilket är ovanligt när det är helg. Efter en god middag hos mina föräldrar passade jag på att baka en plåt med morotskaka. Receptet kommer jag att lägga ut i morgon. 

Middagen ikväll blev schweizerfilé.
Schweizerschnitzel görs vanligen på kalvinnanlår, lagrad schweizerost och kokt skinka. 
Till min variant som jag lagade använde jag fläskfilé, senap, vanlig svensk ost och rökt skinka som sedan dubbelpanerades. 
Till schweizerschnitzlarna serverades potatishalvor och champinjonsås.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du.
700 g fläskfilé
salt
peppar

Fyllning:
senap
ost
skinka
Panering:
vetemjöl
1-2 uppvispade ägg blandat med salt och peppar
ströbröd

Gör så här:
Putsa filén. Skär i ca 6 cm tjocka skivor och ställ dem på högkant och platta ut dem tunt till runda schnitzlar. Har du inget redskap som du kan platta ut schnitzlarna med så använd botten av en kastrull.
Bre senapen på köttet och lägg på ostskivor och skinka. Vik ihop köttet och nyp till runt kanterna. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i äggvispet och till sist i ströbrödet.
Stek köttet på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida.

Champinjonsås:
400 g färska champinjoner

1 liten gul lök 
1 vitlöksklyfta 
1 köttbuljongtärning
1/2 dl balsamvinäger
2½ dl grädde

1 ½ dl mjölk
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm svartpeppar 


Skala och hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna. 
Bryn lök och svamp. Häll i balsamvinäger, mjölk, grädde, sambal oelek och köttbuljongtärning. Krydda med salt och peppar. 



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.