Morotskaka

Morotskaka tillhör en av mina favoriter när det gäller kakor. Receptet räcker till en hel långpanna. Kakan är lätt att göra och uppskattas av många.

Ingredienser:   

5 ägg    
4 ½ dl socker
4 ½ dl mjöl 

250 g smör (smält) 
2 tsk bakpulver 
2 tsk bikarbonat 
2 tsk vaniljsocker 
2 tsk kanel 
6 dl rivna morötter 


Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.  Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och morötterna och blanda till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten och grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Tiden kan variera beroende på storlek på långpanna och ugn.
Låt kakan svalna.

Glasyr: 

200 g margarin 
200 g philadelphiaost 
3 ½ dl florsocker

2 tsk vaniljsocker 

Gör så här:
Blanda glasyren till en jämn smet och bre den över den avsvalnade kakan. Gör fina mönster med en gaffel. Skär kakan i bitar.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.