Smördegsinbakad fläskfilé

 Lördagskväll och jag lagade en smördegsinbakad fläskfilé med inslag av italienska smaker. 
Till den serverades klyftpotatis och en sallad. Recept på klyftpotatis hittar du här.

Ingredienser:

1 rulle smördeg
1 fläskfilé
2 dl creme fraiche
½ dl pesto
½ dl finhackade soltorkade tomater
½ stor purjolök
1 dl cashewnötter
1oo g parmaskinka

Gör så här:
 Ansa och bryn fläskfilén runt om. Krydda med salt och peppar. Stek fläskfilén under lock på svag värme i 10 minuter. Blanda ihop creme fraiche, pesto och soltorkade tomater. Smaka av med salt. Skär purjolöken i bitar och bryn den utan att den får färg. Rulla ut smördegen. 
Linda parmaskinkan runt fläskfilén och lägg den i mitten av smördegen. 
Häll såsen runt om och lägg på purjolök och cashewnötterna och vik först upp kortsidorna och sedan långsidorna. 
Knip i hop till ett paket. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter eller till det är fått en fin färg.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.