Chokladmousse

Enligt mig finns det ingen choklad som slår Marabou mjölkchoklad. Här kommer receptet på den chokladmousse som jag gjorde igår, den går fort att göra och smakar fantastiskt. Du kan halvera eller dubbla receptet om du vill. Jag garnerade med en noblesse, men du kan lika gärna ta färska bär eller något annat gott.

Ingredienser:

Till 8 portioner behöver du…
4 dl grädde
2 ägg
200 g marabou mjölkchoklad

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad. 
Vispa grädden. Vispa upp äggen i en annan bunke och tillsätt sedan chokladen under vispning. Använd gärna elvispen. Rör till sist ner grädden till en jämn mousse.
Häll upp den i serveringsglas. Låt stå kallt i kylskåp i minst en timme innan servering. 

Garnera med noblesse.




Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.