Thai inspirerad torskfilé med krispig sallad

 Jag tycker att kombinationen mellan vitlök, lime, chili och färsk ingefära är så fantastiskt gott.  Och dofterna som sprider sig i köket går knappt att beskriva, så gott luktar det. 
Jag var sugen på fisk och thaimat idag, så det fick blir lite av vardera. Till fisken serverades en krispig sallad och en dressing som hälldes över.

Ingredienser:
Till 4 portioner behöver du…
600 -700 g torskfilé
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
saft och skal från 1 lime

1/2 röd chili
1/2 dl flytande honung

2 msk kinesisk soya
salt

Gör så här:
Lägg torsken i en ugnsäker form. Salta på fisken.
Riv ingefära, limeskal, vitlök och finhacka chilin.
Blanda honung, soya och limesaft och lägg i övriga kryddor. 

Häll blandningen över fisken och sätt in på 200 grader tills fisken är fast och vit i köttet.

Krispig sallad:
1 romansalladshuvud
1 syrligt äpple
 

 1 knippe rädisor
1 liten gul lök.
2 avokado
1/2 röd chili
3 msk kinesisk soya
1 msk sesamolja
1 msk flytande honung

1 msk färsk riven ingefära
1 tsk citronolja.

Grovhacka romansalladen. Skala och skär äppel och lök i skivor. Skär även rädisor och avocadon i skivor. Finhacka chilin och riv ingefäran. 
Blanda ihop soya, oljor, honung och lägg i de färska kryddorna. Häll dressingen över salladen och blanda runt.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.