Pannbiff med lök

Det finns så mycket gott som man kan laga av köttfärs. Ikväll blev det biff med lök, sås och potatis. 
Maträtter med sås och potatis ligger högt på topplistan i vår familj och det går åt en hel del sås.

Ingredienser:

700 g blandfärs
1 dl mjölk
1 dl grädde
5 msk ströbröd
½ riven lök
1 ägg
1 msk kalvfond
1 tsk aromat
1 tsk salt
1 tsk örtblandning
peppar efter smak
2 gula lökar som tillbehör

Gör så här:
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter.
Riv löken och lägg i den i färsen tillsammans med ägg, kalvfond och kryddor.
Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt. Forma färsen till biffar och stek dem i smör.
Ta upp biffarna och håll dem varma i ugnen. Skala och skiva löken och stek den glansig och utan att den får färg.
Strö över lite socker. Det blir en godare smak på löken då.

Såsen:
Skyn från biffarna
50 g smör
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1½ msk svartvinbärsgelé
soya
1 tsk salt
1 tsk aromat
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Vispa ur pannan som du har stekt biffarna i med lite vatten.
Smällt smöret och vispa i mjölet. Tillsätt grädde, mjölk, kalvfond, soya, svartvinbärsgelé och kryddor.
Vispa till sist i skyn och låt såsen koka ihop.
Servera med kokt potatis, lingon och brysselkål.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.