Blåbärscheesecake

Till efterrätt igår gjorde jag en blåbärscheesecake. Till den hade vi vaniljglass. 
Gillar du blåbär så kan jag varmt rekommendera denna dessert.


Ingredienser:


Botten:
50 g smör
6 dl krossade digestivekex
2 msk socker
½ dl grädde

Fyllning:
200 g blåbär
400 g cream cheese
2 dl kesella med vaniljsmak
4 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk maizenamjöl

Garnering:
1 dl kesella med vaniljsmak
blåbär

Gör så här:
Smällt smöret och krossa kexen. Blanda ihop alla ingredienser till botten och tryck ut i en springform ca 24 cm. Den ska täcka både botten och kanterna. Passera blåbären genom en finmaskig sil. Blanda purén med de övriga ingredienserna till fyllningen och rör till en slät smet.
Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme på 150 grader.
Låt kakan svalna och garnera med kesella och blåbär.




Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.