Köttfärspaj

Redan söndagskväll igen. Vart tog helgen vägen?  
Middagen idag blev köttfärspaj med en grönsallad till.
Jag gjorde pajen i en springform, men du kan lika gärna göra den i en vanlig pajform.                      

Ingredienser:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
400 g blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk ketchup
2 msk thai sweet chilisås
1 dl vatten
1 tsk basilika
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
½ tsk persillade

Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost

Gör så här:

Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand. 
 Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter. 

Tryck ut pajdegen i springform/pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.


Skala och finhacka löken. Bryn färsen och löken. 
Tillsätt vatten, ketchup, chilisås och pressa i vitlöken. Lägg i kryddorna och låt allt puttra ihop till en fast röra.
Fördela färsröran över det förgräddade pajskalet och vispa samman ägg och mjölk och ost. 
Häll över köttfärsen.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.




Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.