Fläskfilé i grönpepparsås

Lördagens middag blev fläskfilé i grönpepparsås och till den hade vi potatiskroketter och sallad. Därefter var det dax för andra omgången av melodifestivalen. 
Jag tycker att Louise Hoffsten var klart bäst. Vad tycker du?

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
2 fläskfileér
3 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
4 dl grädde
maizena mjöl
3 tsk grönpeppar
salt
grillkrydda

Gör så här:
Stöt de hela grönpepparkornen i en mortel.  Ansa fläskfilén och skär den i skivor. Stek fläskfilén i smör och krydda med salt och grillkrydda. Tag upp köttet och häll i 3 dl vatten i pannan och vispa ihop med skyn från köttet. Häll i fond, soya och grädden. Tillsätt den malda grönpepparn. 
Red av med maizenamjöl och låt såsen koka ihop. Lägg tillbaka köttet i såsen och servera.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.