Pankopanerad kycklingburgare

Ikväll gjorde vi burgare på kycklingfilé som panerades i panko ströbröd. Panko

 är ett japanskt ströbröd som ger en krispig och god yta på kycklingen. 

Till kycklingburgarna gjorde jag en curry och chutney dressing som du hittar receptet på här.


Ingredienser:
Till fyra kycklingburgare behöver du.
2 stora kycklingfileér
1 ägg
grillkrydda
salt
peppar
panko ströbröd
hamburgerbröd
lök
tomat
sallad

Gör så här:
Skär kycklingfileérna i 2 delar på längden. Lägg dem i en plastpåse och banka ut dem till stora ”burgare”. Vispa ihop ägget och kryddorna. Doppa kycklingen i ägget och därefter panko ströbrödet. Skär upp sallad, tomat och lök.
Stek kycklingen i en blandning av smör och olja. 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.