Lövbiffgryta

Lövbiffgrytan tar lite tid innan den är klar, men det är en rätt som sköter sig själv i ugnen.  
Vi hade färdiga rösti till, men den är även god till ris eller pasta. 
Äter du enligt LCHF, så byt ut  den vanliga senapen mot en osötad och servera rätten med en grönsallad till.

Ingredienser:
Till 4 portioner behöver du.
800 g lövbiff
2 gula lökar
6 dl grädde
4 msk senap ( Jag använde en sötstark senap.)
salt
peppar
persilja

Gör så här:
Skär lövbiffen i strimlor. Skala och skär löken i skivor.
Smörj en ugnssäker form. Lägg först i ett lager med lövbiff, salta och peppra. Lägg på ett lager lök, sen lövbiff igen osv. Salta och peppra på varje lager. Vispa ihop grädde och senap och häll över köttet/löken och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 1 timme eller till köttet är riktigt mört. 
Garnera med finklippt persilja.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.