Fläskfilé i krämig vitlökssås

Ikväll är det dax för 4:e deltävlingen av melodifestivalen och jag kommer att titta även ikväll. Men innan dess ska det ätas och kvällens rätt blev fläskfilé i krämig vitlökssås, pasta och en sallad till.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du.
2 stora fläskfiléer
1 gul lök
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
200 g creme cheese ost med smak av vitlök och örter
3 msk kalvfond
1 tsk salt
½ tsk peppar
smör

Gör så här:
Skala och hacka löken. Putsa och skär fläskfilén i skivor, krydda med salt och peppar.
Smält smör i en gryta och fräs löken utan att den får färg. Pudra över vetemjölet och rör runt. Häll i mjölk, grädde och fonden. Lägg i osten och kryddor. Låt koka ihop. 
Stek fläskfilén och koka pastan. Vipsa ur pannan med lite vatten och häll i såsen.
Lägg upp pastan, köttet och häll över såsen. 
Servera genast.





Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.