Squashbiffar

Biffar behöver inte alltid betyda kött. Här kommer receptet på väldigt goda squashbiffar. 
De serverades med tsatsiki som jag kommer att lägga ut receptet på imorgon.

Ingredienser:
Räcker till ca 9 stora biffar.
2 squash (ca 700 g)
4 medelstora potatisar (mjölig)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g chevréost
150 g fetaost
3 ägg
2 dl creme fraiche
3 dl vetemjöl
2 msk finhackad färsk basilika
salt
½ tsk vitpeppar

Gör så här:
Riv squashen på rivjärnets grova sida. Salta och låt stå en stund. 
Pressa ut vätskan ur squashen. Skala och riv potatisen och blanda med squashen. Finfördela osten och finhacka löken. 
Vispa samman creme fraiche, ägg och vetemjölet. Tillsätt squash/potatisblandningen, osten och kryddor. Låt smeten svälla i ca 20 minuter.
Forma biffar och stek dem i hälften smör hälften olja. Det är lite kladdigt. Lägg biffarna i ugnen, medan du steker dem andra. Servera med tsatsiki.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.