Kycklingfilé med champinjoner och grillad paprika.

Till huvudrätt på lördagskvällen lagade jag en kycklingrätt med champinjoner och grillad paprika. Det är en god och lättlagad rätt som kan förberedas och lagas till många.
Jag använde grillad paprika på burk. Visst kan du grilla den själv om du vill, men jag tycker att det är smidigt att använda den som finns färdig på burk. 
Till detta serverades duchessepotatis med smak av spenat och vitlök.

Ingredienser:
till 4-6 personer behöver du.
4 kycklingfiléer
300 g färska champinjoner
1 gul lök
2 st grillade paprikor
4 dl creme fraiche
1 dl thai sweet chilisås
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Skär kycklingen i skivor och bryn den i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. 
Lägg över den i en ugnsform. Skala och hacka löken och skär champinjonerna i skivor. 
Stek champinjoner och lök och lägg över kycklingen. Skär paprikan i små bitar och blanda med creme fraiche, chilisås och kryddorna. Häll över kycklingen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.