Duchessepotatis med spenat och vitlök

Det har varit lite stiltje med bloggadet de senaste dagarna, eftersom jag har varit sjuk, men här kommer i alla fall duchessepotatisen som jag gjorde i fredags.
Spritsat potatismos eller duchessepotatis går att variera på många sätt. Denna gång smaksatte jag den med spenat och vitlök.

Ingredienser:
1 kg potatis, gärna mjölig

1 tsk salt
1 tsk persillade
1 krm vitpeppar
2 msk smör
1 dl mjölk
1 äggula
70 g bladspenat
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Mosa potatisen med en stöt och lägg i smöret och späd med mjölken. 
Tillsätt salt, vitpeppar, persillade, äggula, ost och rör ihop till ett jämt mos. Grovhacka spenat och vitlök och bryn det hastigt i en panna. Blanda i det i moset.
Spritsa ut potatismoset  till toppar på en bakplåtspappersklädd form och gratinera i 200 grader tills duchessen har fått fin färg.




Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.