Kreolsk gryta

Syrran med familj har anlänt och vi har fullt hus. Kvällens rätt blev en rätt med fläskfilé och starka korvar, en så kallad kreolsk gryta som är en bra maträtt när man är många. 
Du kan göra den i en gryta på spisen eller i en ugnsform i ugnen som jag gjorde. 
Jag lagade till 12 personer, men receptet nedan är till 6 personer.


Ingredienser:
Till 6 personer behöver du.

2 st fläskfilé
3 st starka korvar. (Jag hade kabanoss).
100 g syltlök
1 röd paprika
1 gul lök
3/4 dl hackade cornichons (Små inlagda gurkor).
2 msk vetemjöl
2½ dl mjölk
6 dl grädde
½ msk kinesisk soya
1 msk mejram
salt
peppar

Gör så här:
Putsa fläskfilén. Skär filén och korven i skivor. 
Bryn filén och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg över i en ugnsform. 
Stek korvbitarna och lägg dem över fläskfilén. Skala och hacka löken. 
Hacka paprika och gurkorna i bitar. Bryn paprika och lök i en gryta.
Lägg i syltlök och gurka. Pudra över vetemjölet och rör runt. 
Tillsätt mjölk och grädde och kryddor. 
Låt koka ihop. Häll över i ugnsformen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *