Chokladrutor

Har efter mycket letande äntligen hittat en långpanna med löstagbar botten. 
Naturligtvis ville jag provbaka i den och det bakades en chokladkaka med glasyr som jag sedan toppade med ett strössel som gick i påskens färger. 
Det är inte så långt kvar till påsk nu och det ska blir så skönt med lite längre ledighet. 
Hoppas bara att våren kommer också. Jag är lite trött på vintern nu.


Ingredienser:

1 dl kakao
2 dl mjölk
250 g smör
3 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g ljuschoklad

Choklad glasyr:
2 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad.

Gör så här:
Koka upp mjölk och kakao och låt svalna.
Rör socker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. 
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladmjölken. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner i smeten. Häll i en långpanna ca 25×40 cm. 
Grädda på 200 grader i ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig när den är klar.

Glasyr:
Koka upp grädden och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen har smält. 
Låt svalna något och bre över kakan.
Strö över strösslet. Skär kakan i rutor när den har svalnat.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.